Frågor och svar om olika former av sex

19 Jan 2003, 12:17 265
Tjej, 0 år
Question


Hejsan! Jag är oerhört lättad att jag äntligen hittat en sida där jag kan fá svar pá min frága som jag grubblat pá ett bra tag nu.

Jag har ett fast förhállande sedan ett är tillbaks nu och det är först nu som min kille har vágat sig pá analsex med mig.
För mig är det inga problem för jag ser det som en variation till det vanliga sexet. Jag gillar det med andra ord.
Nu till problemet; Hur gör man sá att det inte ska komma avföring pá hans kön när vi har sex?
Har sett pá porrfilm där tjejerna har analsex och det är aldrig avföring pá killarnas kön där.
Det vore nämligen pinsamt om det skulle hända, för det kan ju hända.
Kan man pá nágot sätt skölja tarmen före eller finns det nágot annat bra tipps?
Hoppas innerligt pá svar.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Några tarmsköljningar är inte att rekommendera, utan det du kan göra är att se till att ha bajsat innan, och sedan kan du tvätta dig som vanligt i stjärten. Men det finns inga garantier för att det inte kommer lite avföring ändå på killens penis vid analsex, om ni nu inte använder kondom. Att det aldrig händer på porrfilmer är ju inte konstigt, för porrfilmer är ju som vilka filmer som helst, nämligen påhittade och redigerade, vilket gör att man aldrig visar när det händer, utan helt enkelt klipper bort det.
Det här är alltså något man i verkligheten måste försöka hantera tillsammans, och visst kan det vara pinsamt om och när det händer, men har man ett fast förhållande som ni och känner varandra väl, tror inte jag att det blir något problem för er. Antingen kan man prata om det innan, eller så kan man helt enkelt använda humorn så man skrattar åt det tillsammans. Du får själv fundera, men dels händer det inte så ofta, och dels så brukar det inte vara så dramatiskt om det väl händer, varför jag tror att du skall sluta bekymra dig. Säg tex till din pojkvän att du har funderat på detta och skulle tycka det var pinsamt om det skulle hända. Säger du det här i förväg, tror jag inte du kommer tycka det är så pinsamt om du väl skulle hamna i situationen för då har du ju liksom redan sagt det till honom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar