Frågor och svar om klåda

19 Jan 2003, 18:48 468
Annat, 0 år
Question


Hej Amanuel...jag är en kille i 16 års åldern som undrar vad det är för fel på mig.....
jag har röda utslag vid pungen och ut på låren.... dom kliar och blir irriterade när det är varmt och när jag svättar så bildas en hämsk lukt....jag måste få hjälp med detta.. snabbt! jag har haft sex med en tjej några gånger och undrar om det är hon som har smittat mig...det har på gått ganska länge och jag tror att det blir värre och värre..jag är inte ens säker på att det är en sjukdom... men det är jobbigt iallafall och jag behöver hjälp!! jag tyckte att det stämde in bra på skabb viruset..

Svar

Från din beskrivning låter det som att det kan vara skabb. Däremot irritationen pga värmen kan peka på en svampinfektion som är inte alldeles ovanligt kring genitala områden. Med tanke på att du har symptom iform av utslag, klåda samt illaluktande hud tycker jag du skulle låta dig undesökas hos din skolläkare eller husläkare. Det finns mycket effektiva behandlingar om det nu är någon av dessa två sjukdomar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar