Frågor och svar om könsorganen

19 Jan 2003, 18:53 351
Kille, 0 år
Question


Hej, jag har varit hos ungdomshälsan här i Uppsala för att undersöka om jag hade för trång förhud, och det hade jag. Så jag ska göra någon operation nu i september tror jag. Det jag undrar är om det kostar något? Jag fyller 17 i september. Och om mina föräldrar måste få reda på något?

Svar

Nej, det kostar inget om du har trång förhud och det finns medicinsk indikation till operation. Dina föräldrar behöver inte veta det på grund av att operationen sker polikliniskt, dvs du åker hem samma dag som operationen har skett. Vet inte varför det skall vara en nackdel att inte berätta för dina föräldrar om att du har symptom givande trång förhud?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar