Frågor och svar om allmänt om hudsjukdomar

19 Jan 2003, 18:59 426
Annat, 0 år
Question


Hejsan! Det är nämligen så att jag har förmodligen en vårta i hårbotten, nästan nere vid nacken. Den har jag haft där i ca 2-3 år, den har varken blivit större eller mindre. Den är lite kanske 1mm utåt och 2-3mm bredd, sen är det någon svart prick i den (sa syster) hon sa att det var typsikt vårtliknaden, men jag ska ändå gå till skolläkaren, för att veta om jag ska ha kvar den eller inte, och så att det verkligen är en vårta. Men jag har haft den så länge, och jag har aldrig haft några besvär med den, och den har inte vuxit, vad tror du?

Svar

Det viktigaste att verifiera om det är en vårta eller något annat. Om det hela är en snäll förändring brukar jag operera bort förändringar bara om de vållar hygienisk besvär typ att det påverkar din dagliga huvud och hårhygien, men inte annars.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar