Frågor och svar om piercing och tatueringar

19 Jan 2003, 19:04 206
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag ska om ca. 2 år göra en relativt omfattande käkoperation. Och fram till dess kommer jag att ha tandställning. (jag har underbett) Nu har jag börjat fundera starkt på att pierca mig i tungan. Kommer det att fungera under operationen eller måste jag vänta med piercing? Det finns stavar som är helt i plast som man kan sätta i tungan under te.x operation/röntgen, det är i princip det enda jag vet..om det är något som har med saken att göra! Mycket tacksam för svar /

Svar

Om operationen är tidigast om 2 år så kan du pierca dig på tungan. Att pierca tungan påverkar inte varken ställningen eller operationen. Däremot tycker jag att du tar bort smycken innan operationen och en tid efter operationen för att sedan sätta på smycken igen. Således inget direkt hinder tycker jag, men du kan också direkt fråga din opererande käk-kirurg om det föreligger något hinder eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar