Frågor och svar om piercing och tatueringar

19 Jan 2003, 19:10 195
Tjej, 0 år
Question


hejsan. jag undrar hur det är med det här med tungpiercing.... jag vill jättegärna ta hål i tungan, men min mamma är rätt kritisk. jag har fått ta hål i läppen för ca två år sedan, och det är jag förståss jätteglad över, men jag vill ha i tungan oxå. visst, jag skulle ju bara kunna gå och göra det, men jag vill inte svika mamma. och så vill jag ju veta om det är så farligt som det sägs? kan det typ gå någon nerv in i hjärnan så man kan dö när man tar hålet? vad kan hända? finns det risker eller är det bara tjollerprat? jag har ju självklart tänkt pierca mig hos en seriös piercare, kan det då vara farligt? mamma har tänkt att fundera på om jag får det, men hon vill ha läkaråsikter om detta. läste ett svar där en tjej frågade om risker, då sa ni att om man tål materialet så finns inga risker. är det så? jätteJÄTTEtacksam för svar!

Svar

Risker finns med det mesta här i världen. Jag ser däremot inget risk rent medicinskt om piercing sker hos en seriös piercare samt att materialet du får,tolereras bra samt att hygieniska förhållanden är på topp i samband med att man utför själva piercing-ingreppet. Sen naturligtvis får du resonera med dig själv och dina närmaste med om hur, varför, fördel och nackdel osv.....de besluten kan jag inte avgöra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar