Frågor och svar om närsynt

19 Jan 2003, 19:34 452
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en 21 åring kille som har lyckats väldigt bra med att förbättra en liten närsynthet genom att använda plus glasögon vilket slappnar av mina ögon och hjälper dem att ändras tillbaka åt plus hållet. Men det är mycket arbete men det fungerar. Har du några andra tips?

Svar

Hej, vad roligt att det fungerar! Den närsynthet som du har kallas för Pseudomyopi och är ganska vanlig bland ungdomar och framför allt hos studenter. Det glädjer mig att din Optiker har uppmärksammat det och gör något åt det. Tyvärr missas detta ibland vid en synundersökning. Enda lösningen på en pseudemyopi som jag känner till är att just tvinga ögonen att slappna av och återgå till sitt normala vilotillstånd. Det vill säga att när man tittar på långt håll skall ögat vara i absolut vila, ingen ackomodation. Du undrar om andra tips: Jag har tyvärr inte några andra sådana att ge dig. Det finns vissa ortoptiska övningar man kan använda sig av för att komplettera med. Fråga din optiker vilka övningar som skulle kunna vara aktuella för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar