Frågor och svar om brandman

23 Jan 2003, 16:28 339
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag vill arbeta inom Räddningstjänsten och bli Brandman. Jag har lite höjdskräck men jag vill inte låta det stoppa mig. Fysiken har jag. Jag vet inte vilken linje Räddningstjänst är men jag har läst att det finns en gymnasieskola för blivande brandmän uppe i Norrland. Stämmer det? tack på förhand

Svar

Hej!
Jag hittar inget om någon utbildning i Norrland. Det närmaste jag hittar är att Värmdö gymnasium har ett Naturvetenskapligt program med inriktning Räddningstjänst. Detta leder INTE till att man kan bli brandman.
Ska man bli brandman kommer från och med nästa höst att finnas en utbildning inom detta. Den heter Brandmannautbildningen och kommer att finnas på Räddningsverkets skola i Skövde. Du kan gå in på deras hemsida, www.srv.se, och läsa mer om krav och hur utbildningen kommer att se ut. Som jag vet är det den enda utbildning inom området som kommer att ges, oavsett om man vill jobba som deltidsbrandman = man har ett annat jobb också, eller heltidsbrandman = vilket kommer att bli allt vanligare. När det gäller din höjdskräck ska du inte låta det hindra dig. Jag tror, att om du hittar det du vill göra så kommer du inte att märka av din höjdskräck och att du kan "jobba" bort den.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar