Frågor och svar om avföring

23 Jan 2003, 16:33 304
Annat, 0 år
Question


hej!är väldigt orolig över min kille som blöder från ändtarmen när han är på toa..han har nu gjort det till och från 3 gånger(vad jag vet) och det har varje gång hållit på nån vecka!första gången var för ca 1/2 år sen!han säger att det nästan kommer dl. vis med blod varje gång, att det bara rinner..jag är väldigt orolig, men han verkar inte se detta så allvarligt utan skrattar bara bort det(kanske rädd)..vad kan han ha för nånting???snälla svara på min fråga så fort som möjligt!vill få honom till läkare! tack//orolig

Svar

Förekomst av blod från ändtarmen ska tas på allvar alltid. Speciellt om det är mycket bör det värderas av läkare. Det behöver inte vara allvarlig tarmsjukdom som ligger bakom varje förekomst av blod i avföringen, men detta betyder inte att nödvändiga undersökningar inte ska göras för att utesluta allvarliga tarmsjukdomar. Följande sjukdomar kan orsaka blod i avföring: Infektion, inflammation, tumör och mera. Förekomst av dl. blod vid varje tarmtömning är mycket därför bör din pojkvän vända sig till läkare för bedömning och utredning samt för ev. behandling.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar