Frågor och svar om plugga utomlands

23 Jan 2003, 16:38 162
Tjej, 0 år
Question


okey.. nu är det såhär att jag vill gå cirkusskola utomlands.jag vet att det finns här oxå..men då blir man INGENTING..jag vet inte ens om man bara får gå i skola vart man vill. de e lite brådis..ska snart söka..

Svar

Hej!

Alla gymnasieutbildningar i Sverige är "förberedande", antingen för ett yrke eller för vidare studier. Går man cirkusutbildningen i Botkyrka går man ett estetiskt program med inriktning mot nycirkus. Det estetiska
programmet, oavsett inriktning, är ett studieförberedande program med många kurser inom det estetiska området. Cirkusprogrammet i Botkyrka är en utbildning med riksintag, vilket innebär att alla elever i Sverige kan söka dit. Blir du antagen så kostar inte utbildningen dig något och du kan söka inackoderingstillägg för att till viss del täcka dina kostnader för bostad. När det gäller utbildningar utomlands finns det skolor i flera länder, både inom och utom Europa. Mitt tips till dig är att gå in på www.syo-guiden.com och klicka dig vidare via indexet till cirkusutbildningarna. Du ska också tala med din studie- och yrkesvägledare på skolan för att få reda på mer om ansökningar och ansökningsdatum mm.

Oavsett om du går en utbildning i Sverige eller utomlands kommer du inte att vara "färdig" när du slutar, du måste fortsätta att utbilda dig efter gymnasiet. Det gäller alla yrken och att vara cirkusartist är inget undantag.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar