Frågor och svar om advokat/jurist

24 Jan 2003, 14:36 434
Annat, 0 år
Question


Jag är en tjej som går i nian och undrar vilken linje man skall gå på för att bli Domare. Vet ni vilket betyg man skall ha för att komma in i snitt???? snälla svara mig för detta är viktigt!!!!

Svar

Hej undrande tjej!
Du bör gå Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning Ekonomi. Du måste plugga hårt, för du behöver bra betyg för att sedan konkurrera om en plats på Juris kandidatprogrammet. Juris kandidatprogrammet är grunden för alla juridiska yrken, som advokat, jurist, åklagare eller domare. Intagningspoängen på Juris kandidatprogrammet är hög, höstterminen 2001 låg intagningspoängen på 17,60 - 18,55 - vilket innebär att man nästan måste ha MVG på alla kurser i slutbetyget. (Har man MVG i alla kurser i slutbetyget har man 20,00, har man VG har man 15,00) Har du fler frågor om vad man läser på Samhällsvetenskapliga programmet kan
din studie- och yrkesvägledare på skolan svara på det. Passa också på att gå på Öppet hus, eller andra informationstillfällen som gymnasiet inbjuder till, för att få reda på mer.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar