Frågor och svar om naglar

24 Jan 2003, 15:04 199
Annat, 0 år
Question


hej, jag har ett litet problem som gör väldigt ont! Jag har långa naglar och en dag för 2 v sen gick den ena nageln av och då går dom alltid av där det vita slutar. alltså ganska långt in. och nu har den börjat växa in i huden och det gör ont o varar och blodar. Hur ska jag göra? det har blivit nån form av nageltrång och fingret är svullet. Hjälp mig!!

Svar

Det låter som du misstänker redan dvs det har blivit infekterad. Allmänna hygieniska råd är att rekommendera dvs tvätta flera ggr dagligen kanske med alsolsprit eller klorhexidin som går att köpa recept fritt. Eller du kanske behöver söka läkare för en penicillin behandling. Du skall undvika att arbeta med livsmedel med tanke på kontaminations risken.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar