Frågor och svar om plugga utomlands

24 Jan 2003, 15:06 155
Kille, 0 år
Question


tjenare..
Jag är en kille på 15 år och min absolut högsta önskan vore att under andra året få fara till USA och plugga där i 6 månader. Men problemet är att jag vet inte vem jag ska prata med, eller hur jag hittar information så att jag klarar mej. Har jag tur kanske jag kan bo hos en jag lärt känna över internet. Men jag vill så gärna veta mer. Finns det inga hemsidor man kan kolla sådant eller någon man kan ringa till och fråga.
Med Vänliga Hälsningar

Svar

Hej!
Du ska tala med din studie- och yrkesvägledare. Hon/han har säkert information och broschyrer om utlandsstudier och utbytesstudenter. Det finns en hel del information, men kolla först i broshyrer där du även hittar adresser. Tänk på att du måste vara ute i god tid med ansökningar, så det är bra att du börjar kolla upp det nu.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar