Frågor och svar om psykolog

24 Jan 2003, 15:14 161
Tjej, 0 år
Question


jag SKA bli barnpsykolog när jag blir stor men ingen vet vilka ämnen jag måsta ha bra beyg i.. jag går i 8:an nu. är språk viktigt? nu läser jag spanska.

Svar

För att bli barnpsykolog krävs att du läser Psykologprogrammet på högskola/universitet. Det är, och har alltid varit, en av de utbildningar som har flest sökande. Detta gör att antagningspoängen är hög, den högsta som finns = MVG i alla kurser som ingår i ett gymnasieprogram. Som jag ser det finns det tre lämpliga program på gymnasiet för den som planerar att bli psykolog. Det är Samhällsvetenskapliga programmet, Barn
-och fritidsprogrammet samt Omvårdnadsprogrammet. Vilket du väljer beror på vilket du tycker verkar roligast. Moderna språk är inte viktigt på Psykologprogrammet, men engelska är det. Behörighetskraven till Psykologprogrammet kan komma att ändras tills du ska söka, så detta måste du kolla med din studie- och yrkesvägledare under tiden du går på gymnasiet så att du inte missar någon kurs. Du ska självklart satsa på att ha bra betyg redan nu i grundskolan. Är du van att satsa på skolan och läsa läxor och göra det bästa du kan, kommer du också att lyckas i gymnasiet. Eftersom du MÅSTE ha MVG i alla kurser i ditt slutbetyg från gymnasiet, MÅSTE du lägga ner mycket tid på skolarbetet, och det lyckas man bättre med om man är van vid att plugga.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar