Frågor och svar om samlag

25 Jan 2003, 13:27 183
Tjej, 0 år
Question


Hej jag har varit tillsammans med en kille i 10 månader snart och har aldig fått orgasm när vi haft sex. Är det nått fel på mig?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, jag tror inte att det är något fel på dig, utan problemet ligger någon annanstans. Det kan vara allt från att du själv inte vet hur du behöver bli smekt för att kunna få orgasm, till att din kille inte vet det. Eller så kan det vara andra faktorer såsom att du känner stress, eller krav på dig att få orgasm när ni har samlag, vilket kan göra att det låser sig.

Det är svårt att ge dig konkreta råd, då du inte skriver så mycket om du tex onanerar, om du får orgasm då, hur ni gör när ni har samlag, om du känner press för att han inte skall känna sig misslyckad som älskare osv.
Men generellt så kan jag ge dig lite tips så får du sedan själv fundera över hur ni ska kunna göra.

1. Prova att onanera själv så du själv får kunskap om vad du själv tycker är skönt och hur du behöver bli smekt för att få orgasm.
2. Fundera över hur era samlag brukar se ut. Känns det skönt när han smeker dig, eller ska han göra på något annat sätt, hålla på längre osv?
3. Prata med varandra och försök lära den andre vad som känns skönt och inte. Tänkt på att din partner inte kan läsa tankar, utan man måste säga hur det känns.
4. Prata med varandra ifall man känner krav från den andre, eller om man känner rädsla för att den andre ska bli ledsen osv, osv.

Ja, jag hoppas att något av detta kan hjälpa dig/er. Annars får du skriva igen och försök beskriva det hela lite mer så får vi hoppas att jag kan ge dig mer svar då.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar