Frågor och svar om gymnasiet

26 Jan 2003, 23:09 198
Tjej, 0 år
Question


Jag har en fråga som för mig är viktig. Jag vill gå estetisk bild och form och skall gå den. Bor i Malmö och har precis besökt skolan som är den enda med den specifika linjen. Problemet är att jag avskydde själva skolan, otäcka lokaler och folket verkade inte vara speciellt trevliga, däremot vet jag om att det finns en Est. linje i Landskrona som är bra och med trevliga människor. Men problemet är att jag inte vet om jag får söka in till den skolan eftersom det ligger utanför min kommun och jag redan har den linjen i min hemkommun. Hur är det egentligen med det?

Svar

Hej!

Det är så att det finns avtal kommuner emellan om vilka program eleverna kan söka. Jag vet inte vilka avtal Malmö stad har, utan du ska tala med din studie- och yrkesvägledare om detta. Hon/han ska kunna svara dig på det.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar