Frågor och svar om jobb

26 Jan 2003, 23:12 257
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 12 (13 i sommar där jag vill ha ett jobb) år och vill ha ett sommarjobb! Vill någon ha nån som är 13 år??? Vilka då isåfall?? Jag bor i Farsta (stockholm) och skulle bli jätte glad över svar!

Svar

Hej!

Visst kan en 13-åring ha sommarjobb. Du kan däremot inte ta vilka jobb som helst och du får inte jobba på sena kvällar och nätter. Den enklaste vägen för en 13-åring att hitta ett sommarjobb på är att fråga runt bland vänner, släktingar och bekanta. Du kan också kolla om man inom din kommun har speciella sommarjobb för skolungdomar. Jobb som jag kan tänka mig att du kan ha är som reklamutdelare, enklare affärsjobb - dock inte att ansvara för kassan, barnvakt och liknanade. Djurskötare är också ett jobb som kan vara lämpligt för en 13-åring. Det är bra att du är ute i god tid, men
lämpligaste tiden för att söka sommarjobb är i februari - april. Kolla i tidningar och fråga på skolan. Alla tips du kan få är bra och utav 10 tips är det kanske bara 1 som fungerar.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar