Frågor och svar om inredningsarkitekt

26 Jan 2003, 23:14 257
Annat, 0 år
Question


Hej.....
Jag skulle vilja veta om det finns något speciellt program som man kan gå om man vill bli inredningsarkitekt, jag har läst lite på andra sidor och då står det att det inte finns något speciellt program man ska välja för att bli det, men att man ska välja program som tillhör det , som t ex ESTETISKA programmet och att man då ska välja bild och form. Men det tror jag inte att jag vill. Jag har också hört att det kanske finns ett gymnasium i Göteborg. Snälla svara på detta för jag vet inte hur jag ska välja///Kram

Svar

Hej!

I Göteborg finns det en inriktning inom Hantverksprogrammet mot möbel- och inredningssnickeri. Då handlar det om att tillverka möbler och inredningar. Det kan vara en väg att gå om man inte vill gå det estetiska programmet som kan vara väl så bra eftersom man lär sig ett hantverk. Jag såg också att det fanns en inriktning mot möbeltapetseri = man lär sig klä om möbler och det kanske också är en väg att gå. Det som är viktigt att tänka på är ju att du ska känna att det här är en utbildning som jag är intresserad av och känner att du ska ha nytta och glädje av. Det jag inte såg något om, men som jag vet finns i Tibro, är en inriktning inomIndustriprogrammet där man lär sig tillverka möbler. Det finns säkert fler inriktningar inom Hantverksprogrammet som kan vara bra. Tala med din studie- och yrkesvägledare på skolan, han/hon har säkert fler tips.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar