Frågor och svar om polis

26 Jan 2003, 23:19 177
Tjej, 0 år
Question


hej! jag e en tjej på 17 år som har en dröm att bli polis. och jag har hört att det e lättare för mig att komma in efter som att jag e invandrare men jag har bott här i 12 år! och jag går barnm och fritid....men måste man ha körkort fixar man det inte på h.skolan?? och e det svårt att komma in hur gammal ska man vara?? j

Svar

Hej!

Det är varken lättare eller svårare för dig med invandrarbakgrund att komma in på Polishögskolan än vad det är för andra. Alla som söker till Polishögskolan måste uppfylla samma krav. Det som är ett plus för någon med invandrarbakgrund är att man kanske är två- eller flerspråkig. Det i sin tur är en merit. Barn- och fritidsprogrammet är ett bra program att gå om man vill bli polis. Det du ska tänka på är att du måste läsa Historia A, en kurs som inte ingår i BF. Körkort är också ett behörighetskrav, så det måste du fixa innan du söker. Det är många som söker, så det är inte helt lätt att komma in. Det är bra med något års arbetslivserfarenhet och/eller högskolestudier innan man söker/kommer in, så de flesta som börjar är nog 22 - 25 år gamla. Jag tycker att du ska gå in på www.polis.se och klicka dig vidare till utbildning och läsa mer om krav och ansökningar.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar