Frågor och svar om astigmatism/brytningsfel

26 Jan 2003, 23:25 180
Annat, 0 år
Question


om det inte fungerar med lappar framför ögonen, är det bara operation som gäller?
jag skelar lite på nåt öga, vet inte riktigt vilket. Men om det e ganska lite behöver man inte operera sig då? Jag var till en skolsköterska för ett tag sen, jag kommer inte riktigt ihåg vad hon sa men jag gick i nian och det var "lite för sent" att försöka träna upp ögat genom att ha nån lapp för det friska ögat. vad ska man göra? har vart på en undersökning när jag skulle fylla i Lämplighets intyget om övningskörning. (bara ett syntest, ingen synundersökning.) 16 bast är jag nu.

Svar

Det bästa jag kan rekommendera dig är att du söker upp en bra optiker för att kontrollera vilket öga som skelar och i så fall hur mycket. Därefter kan man diskutera åtgärder om det behövs överhuvudtaget.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar