Frågor och svar om nationella program

26 Jan 2003, 23:34 131
Tjej, 0 år
Question


Hej. Jag går första året på samhällsprogrammet, och nu har jag kommit på att jag går fel linje. Jag vill gå media medieproduktion och det finns på min skola. Jag har hämtat ansäkningsblankett och lämnat in den. Men om jag inte kommer in på programmet vet jag inte vad jag ska göra. Får jag söka media på en annan skola?

Svar

Du ska tala med din studie- och yrkesvägledare på skolan om detta. I regel är det så att man bara kan söka program inom den egna kommunen, och finns utbildningen du vill gå där du bor kan du bara söka dit. Det är bra att du gör ett omval, men du måste ha en strategi hur du gör om du inte kommer in. De flesta som gör som du gör, hoppar inte av den utbildning man går på förrän man vet att man kommit in på det man sökt.
Mitt tips till dig är alltså att söka till Media, men inte hoppa av Samhäll förrän du vet om du kommer in. Kommer du in på Media, då hoppar du av Samhäll. Kommer du inte in är det kanske lämpligast att gå kvar på Samhäll, eftersom du ändå går en bra utbildning som du kan komma vidare på senare i livet. Jag tycker ändå att du ska tala med studie- och yrkesvägledaren. Hon/han kan ha andra tips på hur du ska göra.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar