Frågor och svar om blödningar

26 Jan 2003, 23:41 245
Annat, 0 år
Question


Om man nu har fått ulcerös kolit.Vad gör man då om man inte kan få blödningar att upphöra. Måste det opereras? Om operation utförs måste det bli påse på magen ? eller kan man operera tillbaka ? Låta tarmen vila på något sätt. Kan man skaffa barn om man äter kortison?

Svar

Operation är sista alterlativ metod av behandling vid ulcerös kolit. Om man har blödning betyder det sannolikt att man skov. Skov av sjukdomen kuperas i de flesta fall med intensiv medicinisk behandling bland annat kortison. Om detta inte hjälper blir det aktuellt med operation. Påse kan bli bara aktuellt för kort period, några
månader. Sedan tunntarmen kopplas till ändtarmen eller analkanalen. Ja, det går att skaffa barn under kortison behandling.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar