Frågor och svar om gymnasiet

26 Jan 2003, 23:48 231
Tjej, 0 år
Question


Jag har ett litet problem. Nu går jag i nian och har lite svårt för matten. Idag såg jag ett nationellt prov i matte för 1:a ring (A kursen) och det såg verkligen jättesvårt ut. Jag förstår inte hur jag ska klara matten då om jag knappt klarar den nu. Vilka matte kurser MÅSTE man läsa på samhällsvetenskapliga linjen? //....

Svar

Hej!

MaA är ganska lik den matematik du läser på högstadiet, en repetition kan man säga. På Samhällsvetenskapliga programmet MÅSTE du läsa MaA och MaB, du kan också välja att läsa MaC om du vill men måste inte. Har du svårt med Matematik tycker jag att du redan nu ska be att få stöttning i det ämnet, prata med din klassföreståndare om det. Du kan också få stöttning på gymnasiet, men du måste själv be om det, det är bara du som vet vad du behöver ha hjälp med. Det finns hjälp att få, se till att du får den hjälp du behöver.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar