Frågor och svar om jobb

28 Jan 2003, 22:49 416
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Jag jobbar som frukostvärdinna och tycker det är kul. Det enda jag inte gillar är mina arbetskläder: en blå klänning och ett förkläde. Jag brukar aldrig ha klänning själv och trivs mycket bättre med byxor. Kan chefen tvinga mig att ha klänning? Han säger att att det är det jag måste ha.

Svar

Hej!

Din fråga är inte lätt att svara på. Jag förstår att du tycker det är skönt med byxor, men samtidigt får du tänka på att när du jobbar så företräder du företaget som du jobbar åt. Det är inte den privata Stina som gästerna ser, utan frukostvärdinnan Stina. Om nu företaget du jobbar på säger att det är denna klädsel som gäller, så är det så på det företaget. Detta kan du se inom andra yrken där man inte använder sina privata kläder. Jag tänker på polis, väktare, bensinstationer, vården, lokaltrafiken, brevbärare - det
finns olika klädselregler och ibland kan man påverka, ibland inte. Du får undersöka företagets klädsel-regler, det bör finnas nedskrivet någonstans. Du kan också fråga facket vad de anser.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar