Frågor och svar om studier och resultat

28 Jan 2003, 22:54 425
Annat, 0 år
Question


Nu när jag började i skolan 1 ring på Teknik programmet så sa våran syo på vår förra skola att det skulle vara mycket med datorer. Så första dagen i skolan fick jag reda på att det nästan bara handlade om matte och fysik dem ämnena som jag nästan fick ig på i 9. men jag gav det en chans men den misslyckades. Nu i fredags fick jag ett brev hem och det var 4 ig varningar och just nu hatar jag skolan jag e så Jävla trött på den! Vill byta men har för låga betyg för att komma in på den jag vill (Vad kan jag göra?)

Svar

Hej!

Du ska tala med studie- och yrkesvägledaren på din skola. Hon/han kan ge dig tips på hur du ska göra. Gå dit och boka en tid för samtal. Jag tycker det är tråkigt att du inte fått reda på vad Teknikprogrammet går ut på, hade du fått det hade du kanske sökt något annat.
Jag tycker självklart att du ska söka till det program du vill gå på, intagningspoängen ändras ju varje år. Du ska också kolla vad det finns för andra program som du kan vara intresserad av att gå på. Allt detta kan studie- och yrkesvägledaren hjälpa dig med, så ta upp det när du är där. Gör detta så fort som möjligt, sista ansökningsdag till gymnasiet är den 1 februari, och det är ju alldeles strax.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar