Frågor och svar om advokat/jurist

28 Jan 2003, 22:56 227
Tjej, 0 år
Question


Hejsan jag undrar hur man blir och vad som krävs för att bli lagtjänsteman. Hittar ingenstans svar på mina frågor om det. Skulle vara jätte glad för svar.=)

Svar

Hej!

Om du med lagtjänsteman menar jurist så kan du läsa juris kandidatprogrammet eller någon annan juridisk utbildning. Det finns inget yrke med titeln lagtjänsteman, men som jurist jobbar man med att tolka lagar. Juris kandidatprogrammet är en utbildning på högskola/universitet som omfattar 180 poäng, det motsvarar 4,5 års studier. Den utbildningen finns i Göteborg, Lund, Uppsala och Umeå. I Jönköping finns det Rättsvetenskapliga programmet, i Stockholm finns Juristlinjen och i Luleå finns också ett Rättsvetenskapligt program. För att du ska få reda på mer tycker jag att du ska tala med studie- och yrkesvägledare på din skola. Hon/han kan mer utförligt beskriva
utbildningarna och vad de leder till.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar