Frågor och svar om akut magsmärta

28 Jan 2003, 23:06 362
Annat, 0 år
Question


Hej! De senaste två åren har jag varit helt kass i magen. Den är bubblig och jag har gaser. Har ofta diarre då jag kan gå på toaletten tre gånger på ett dygn. Avföringen är ibland nästan svart och ibland väldigt ljus. Nästan alltid lös, ej rinnande. Vågar inte titta ner på avföringen. Nu har det blivit extra jobbigt då det börjat göra ont att gå på toaletten. Känner rejäl smärta i magen och går då på toa och är lös. Det gör även ont vid ändtarmen och jag känner hur jag spricker upp och det börjar blöda. Kan absolut inte ha string längre för det gör för ont. Gör även ont att duscha. Känner mig öm och när det börjar läka så kliar och det och givetvis måste man gå på toa så det spricker upp igen. Har jag svamp eller kanske hemorrojder? Ska jag vända mig till någon speciell läkare eller finns det något jag kan göra själv. Är väldigt smal men har inte gått ner i vikt. Känner ingen hunger och har inte heller någon matlust. Äter riktigt dåligt och det är kanske därför jag har problem?

Svar

Jag tror att du kan hitta svar till dina frågor vid tidigare utlagda svar på sajten.
I ditt fall rekommenderar jag att du kontaktar läkare då du har haft besväret under en längre tid och mkt besvär vid ändtarmen. För rätt behandling krävs rätt diagnos och det är
läkare som kan ställa rätt diagnos och sätta in rätt behandling.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar