Frågor och svar om moral

28 Jan 2003, 23:15 352
Annat, 0 år
Question


Jag undrar om det finns någon linje för som som vill läsa "lag och rätt" samt etik och moral och sånna ämnen... Vad innebär en beteendevetenskaplig linje???

Svar

Hej!

Beteendevetenskapliga utbildningar är utbildningar som går in på hur vi beter oss i olika sammanhang. Det är här du hittar utbildningar inom sociologi, psykologi, pedagogik och till viss del juridik. När det gäller gymnasiet och de ämnen du frågar efter är
samhällsveteskapliga programmet det som ligger närmst. På Högskola/Universitet är det i första hand Juris kandidat-programmet som har "lag och rätt" på schemat. Det finns även andra juridiska utbildningar. Be din studie- och yrkesvägledare att ta fram mer information eller sök vidare på nätet. SYO-guiden är en bra sida att börja med.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar