Frågor och svar om samlag

1 Feb 2003, 16:29 202
Annat, 0 år
Question


hej hej....

förra veckan hade jag sex för första gången, med min f.d klasskompis....det kankse inte var det mest smart som någon av oss gjort men nu vågar jag knappt prata med honom...har lyckats undvika honom i en vecka ( mycket tack vare att han varit "sjuk"). mitt problem är att jag måste ju prata med honom någon gång, vi kommer garanterat att hamna på fest tillsammans igen men jag undrar hur jajg bäst hanterar situationen?????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det framgår inte av ditt brev om du verkligen vill undvika honom av någon anledning eller om det är så att du undviker honom för att du på något sätt tycker det hela är pinsamt.
Men oavsett vilket så är det tydligen oundvikligt att du kommer att möta honom igen, varför jag tycker du skall ta tag i saken direkt istället. Det är ju för det första väldigt tråkigt om man inte kan prata med den som man haft sex med första gången, och sedan är det ju väldigt onödigt att gå och lägga energi på att vara nervös för att möta honom, om man ändå vet att man kommer göra det förr eller senare. I det läget är det som sagt bättre att man själv ser till att det blir förr, än senare, om du förstår vad jag menar.

Mitt råd är att du antingen ringer honom eller ser till att själv stöta på honom. Jag tror nämligen att du själv skulle må bra av att snacka med honom. Kanske vet du själv hur du ser på det här att ni hade sex ihop, och om du skulle vilja ha någon fortsättning eller inte. Men jag tror ändå att du själv skulle må bra av att höra hur han tänker kring det hela, då kanske ovissheten om hur han ser på det är en stor förklaring till din nervositet inför att träffa honom?
Så, även om det inte blir något mer mellan er, så är det min erfarenhet att man mår bäst av att göra sådana här saker klara med varandra. Att man tillsammans snackar och kommer fram till att det hela var en engångsföreteelse eller om man nu vill fortsätta tillsammans är mycket bättre än att man bara går och försöker undvika varandra, eller har förväntningar på den andre, som den andre inte vet något om.
Så, ring honom på en gång, eller gå hem till honom (så tillvida han inte smittar) och red ut detta på en gång. Då gör du förmodligen inte bara dig själv, utan även honom en tjänst.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar