Frågor och svar om jobb

1 Feb 2003, 17:08 217
Tjej, 0 år
Question


Jag är 17 år och försöker hitta ett jobb. Jag har ingen erfarenhet av att jobba och jag undrar vart man kan få jobb som inte kräver utbildning eller så mycket erfarenhet?

Svar

Hej!

Du ska ta kontakt med Arbetsförmedlingen i din kommun. De kan ge dig tips om vad det finns för lediga jobb och hur du ska gå tillväga för att få ett jobb. Du kan också själv ta kontakt med företag som du är intresserad av att jobba hos, dels för att se vad de kräver av den som ska anställas men också för att se om de kanske finns chans till anställning. Företag/branscher som kan anställa utan krav på utbildning är företag som McDonalds, korvkiosker, livsmedelsaffärer, städföretag och liknande. Du kan också fråga dina föräldrar, syskon, släktingar och andra bekanta om de känner till något företag som kan tänkas anställa någon.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar