Frågor och svar om dataingenjör

1 Feb 2003, 17:20 128
Annat, 0 år
Question


Hej Jag vill bli DataIngengör.Jag läser Naturvetenskaplig Linje nu och undrar vilka kurser man behöver minst för att vara behörig att söka till datingengör/ civilingengör

Svar

Hej!

Behörighetskravet till civilingenjörsutbildningar är, utöver allmän behörighet, minst betyg G i MaE + FyB + KeA. Detta gäller alla civilingenjörsutbildningar oavsett inriktning. Det finns även kortare ingenjörsutbildningar som har lägre behörighetskrav. Inom området Datateknik finns det även andra utbildningar, även om inte alla leder till ingenjörstitel. Jag tycker att du ska tala med din studie- och yrkesvägledare för att få reda på mer om vilka utbildningar som finns och var de finns.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar