Frågor och svar om psykolog

1 Feb 2003, 17:27 150
Annat, 0 år
Question


Hej! Arbetar just nu som vårdare för personer med psykiska problem, och känner att jag verkligen, verkligen vill jobba som psykolog.. Det är jätte jätte svårt att komma in dock, finns det några andra vägar att gå?

Svar

Hej!

Nej, idag finns inga andra vägar att gå utom just Psykolog-programmet. Det enda jag kan tänka mig annars är att studera utomlands, men det är inte säkert att en utländsk utbildning godkänns i Sverige. Detta kollar du lämpligast genom att gå in på Socialstyrelsens hemsida. I regel är det så att man måste göra kompletteringar av sin utländska utbildning för att kunna jobba som psykolog i Sverige. Tyvärr kan jag inte ge tips på vilka utbildningsanordnare det finns utomlands. Du kan dock försöka med att gå in på SYO-guiden.com och se om du kan hitta något där.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar