Frågor och svar om journalist

1 Feb 2003, 17:29 253
Annat, 0 år
Question


hej! jag är jätte orolig över att jag ska välja fel gymnasie val eller yrke. Jag funderar på att bli journalist av något slag eller dansare. Dans är min stora passion men kan man verkligen klara sig på bara det? Jag undrar därför hur man ska gå tillväga för att bli dansare? Sen undrar jag om det här me journalistik, vilka ämnen pluggar man? Hur går man vidar efter gymnasiet på det? och vilka arbetsområden finns det innom journalistiken? tack på förhand!

Svar

Hej!

När man väljer till gymnasiet ska man välja utifrån vad man är intresserad av och vad man känner kan vara roligt att ägna sig åt de närmaste tre åren. Om du vill dansa - välj Estetiskt program med dans som inriktning. Även om du sedan väljer att inte fortsätta med dansen, har du gått en rolig utbildning som ger dig en bred behörighet för att söka vidare till högre utbildningar.

Vill du satsa på journalistiken bör du gå Samhällsvetenskapliga programmet eller Media-programmet. Det som är viktigt att tänka på är att man ska kunna formulera sig på ett bra sätt. Jag tycker att du ska läsa i något av mina gamla svar om journalistik där jag skriver om vilka vägar man kan gå. Välj med hjärtat. Tänk på att du ska ha kul - då går det mycket enklare att trivas och att skaffa sig bra betyg.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar