Frågor och svar om arkitekt

1 Feb 2003, 17:32 174
Annat, 0 år
Question


Hejsan! Min stora dröm har alltid varit att bli arkitekt. Min syo konsulent har sagt att min utbildning skall räcka.... men man vet aldrig riktigt säkert med henne! Jag går Teknik IT. Vad är det för snitt betyg man behöver för att komma in och behöver jag göra något speciellt intagnngsprov. Tacksam för svar!

Svar

Hej!

Jag tycker att du ska lita på din studie- och yrkesvägledare - hon har rätt när hon säger att din utbildning räcker. Intagningspoängen är höga - 19,41 - 19,65 ht -02. Det finns tre skolor i Sverige som har Arkitekt-programmet, det är Lunds Universitet, Chalmers Tekniska Högskola och Kungliga Tekniska Högskolan. Alla tre skolorna har tester, men det fungerar på lite olika sätt. Ta därför kontakt med skolorna och hör dig för hur det fungerar, samt beställ provuppgifter - om det är skolan som har hand om det. Adresserna hittar du bl. a. på www.studentum.nu.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar