Frågor och svar om nationella program

1 Feb 2003, 17:35 169
Annat, 0 år
Question


Jag ska gå hotell och restaurangprogrammet. Hur många år går man? Om jag har specialiserat mig på att bli kock blir jag det eller måste jag gå på högskola? Gör man gesällprov?

Svar

Hej!

Alla nationella program på gymnasiet är på 3 år - 2500 poäng. På HR-programmet utbildar man sig till kock och kan få anställning som det efter gymnasiet. Det finns även utbildningar efter gymnasiet där man lär
sig ännu mer inom yrket. Man gör inget speciellt gesällprov, men prov gör man där man får visa vad man kan och då kan det vara andra än lärarna som bedömer det man gjort. Jag tycker att du ska kolla med HR-programmet där du tänkt gå och få tala med dem om utbildningen. Ya kontakt med din studie- och yrkesvägledare på skolan så hjälper hon/han dig att ta kontakt med gymnasieskolan.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar