Frågor och svar om första gången

8 Feb 2003, 09:01 397
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Jag skulle ha sex med min kille men när vi väl börjat får han inte in den... är jag för trång eller e d den där modershinnan eller vad den nu heter? det gör så ont... kan man ta bort den?

ha d bra// nyfiken

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är sannolikt mödomshinnan som gör att det var svårt för din kille att få in penisen. Det är lite olika hur pass kraftig mödomshinna tjejen har, och ibland har den avlägnats genom att man idrottat, använt tampong, osv. Men det finns inga garantier för att den är borta även om man gjort dom här sakerna. Så det är inte ovanligt att det är svårt att få in penisen vid första samlaget om mödomshinnan är kvar, varför man kan få ta det lite i omgångar.
För att underlätta och för att det inte ska göra så ont, är det en förutsättning att ni tex smeker varandra, och på olika sätt hetsar upp varandra så du blir tillräckligt blöt i slidan och han får ett tillräckligt hårt stånd. Sedan kan han pröva en liten bit i taget när ni känner att ni är redo. Om han försöker föra in penisen en liten bit bara så kan ni stanna där, och han kan försiktigt röra sig fram och tillbaka utan att försöka tränga längre in. Det är viktigt att du säger ifrån om det gör för ont, för då får han dra tillbaks den och så kan ni fortsätta att smeka varandra ett tag tills du känner dig redo för ett nytt försök. Det kan ta flera samlag innan han kommer helt in, och låt det hellre ta fler gånger, än att du ska behöva ha jätteont. Lite smärta är ibland oundvikligt precis när din kille försöker komma in en liten bit till, men den smärtan brukar vara snabbt övergående om han bara tar det försiktigt och en liten bit i taget.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar