Frågor och svar om kompisrelationer

8 Feb 2003, 09:52 261
Kille, 0 år
Question


Under två år så har jag drömt om att jag och min bästa kompis ska suga av varandra, men jag tycker samtidigt om tjejer mer. Jag har ibland skämtat om detmen då har han sagt att det är sjukt, då har jag också sagt det. Men jag vill ju samtidigt suga hans kuk. Hur ska jag göra? Ska jag glömma eller ska jag övertyga honom.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I det här fallet blir mitt råd att du inte ska försöka övertyga din kompis, då han uppenbarligen inte har samma önskan som du. Skulle du börja prata om det mer än vad du redan gjort så är risken att han känner sig obekväm med dig och att det kommer påverka er vänskap negativt. Det är till och med stor risk att du helt förlorar honom som vän.
Att en har en sexuell nyfikenhet och fantasi kring sin kompis som man vill utforska, behöver ju nämligen inte betyda att den andre känner likadant. Och en vänskap vilar ju på helt andra grunder än sexuella, varför det kan trassla till sig ordentligt om man envisas med att blanda in sex när den andre inte vill och känner sig främmande för det.
Det är inte helt ovanligt att kompisar (speciellt i tonåren) ibland har sexuella aktiviteter med varandra, men då bygger det på att båda vill det, och inte ser något problem med det. För många är det här väldigt främmande, varför jag tycker att man ska vara lite försiktig i sådana här sammanhang, dvs om man är rädd om sin vänskap.
Så, om du nu är nyfiken på att ha sexuella aktiviteter ihop med en kille, tycker jag att du ska glömma din kompis i sammanhanget, och respektera hans motvilja mot detta. Det betyder att inte komma med fler skämt eller hintar om vad du vill, utan hålla sex utanför er vänskap. Detta förutsatt att du vill behålla din kompis och inte trassla till er vänskap.
Sedan är det inget som hindrar att du försöker hitta någon som har samma nyfikenhet som du, och som du skulle kunna dela den här fantasin med.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar