Frågor och svar om gravid

8 Feb 2003, 11:08 689
Annat, 0 år
Question


Hej!! Jag & min kille hade samlag för ca 6 månader sedan. Och min mage är enormt stor.. Min mamma har hotat mig och sagt om jag ska ha barn ska hon mörda mig.... Jag har anmält henne för polisen. Hon är sinnessjuk-....
Ja ja men min fråga är :
Det är väl för sent att göra abort???

Hejdå

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det är för sent att göra abort om du blev gravid vid det tillfället du beskriver. Situationen med din mamma låter ju ocskå väldigt oroväckande och jag hoppas därför att du får stöd och hjälp från någon, så du inte står ensam i den här situationen.
Mitt råd annars är att du går direkt till närmaste Ungdomsmottagning och pratar med både barnmorskan och kuratorn där. Med dom kan du prata om allt kring den eventuella graviditeten, men du kan också få stöd och hjälp när det gäller din mamma, och om är nödvändigt skydd, ifall det nu är så att din mamma är så sjuk att hon verkligen menar vad hon säger.
Du kan få samma hjälp om du går till mödravårdscentralen på din vårdcentral, dit alla blivande mammor går på kontroller osv, vilket du också behöver göra om det nu är så att du är gravid.
Jag hoppas att du själv, eller att du tillsammans med din pojkvän kan söka hjälp och stöd i den här situationen, både för din egen skull, och för det eventuella barnet som du väntar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar