Frågor och svar om p-piller

9 Feb 2003, 10:05 257
Tjej, 0 år
Question


Hej! Har ett litet besvärande problem.. Inte så mkt att säga om det, men det är så att sperman rinner ur mig så att säga direkt efter sex och det är mkt..besvärande. Vad beror det på? (Jag äter p-piller, om det kan ha ngt att göra med det?? ) Tacksam för svar!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är helt normalt att sperman rinner ur dig efter att din partner dragit ut penisen. Det kan självklart vara lite kladdigt varför man kan försöka knipa ihop slidmusklerna så man hinner till toaletten tex, men det kan vara svårt, varför det är bättre att ha något att torka med tillhands vid tex sängen om man har samlag där. Annars får man nog stå ut med att torka efteråt där man haft samlaget, och att det kan rinna så tjejen blir kladdig i både underlivet och på benen. Men det är alltså helt normalt och inget du kan göra något åt. Enda sättet att komma undan är om killen använder kondom då den fångar upp sperman. Och det är ju alltid bra att komplettera p-piller med kondom då kondom är det enda som skyddar mot tex könssjukdomar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar