Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

9 Feb 2003, 11:11 344
Tjej, 0 år
Question


Ja e en 16årig tjej som ofta brukar kolla på porrfilm.Ja blir oftast bara upphetsad när två tjejer leker me varandra, slickar, smeker varandra mellan benen och så.. Är ja lesbisk eller är detta normalt? Tacksam för svar!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är många heterosexuella som blir upphetsade av att se sex mellan två av samma kön, så det behöver inte ha något att göra med ens egen sexuella läggning. Om man själv är homosexuell avgörs av helt andra saker, dvs om man blir kär i personer av samma kön, ifall man känner sig sexuellt attraherad av personer av samma kön (i verkliga livet och inte i porrfilmer!), om man känner att man vill kramas och kyssas någon av samma kön, ifall man känner att man vill bli tillsammans med någon av samma kön och kan tänka sig ett liv ihop med en person av samma kön, osv, osv.
Så, att bli upphetsad av sex mellan två personer av samma kön är alltså varken onormalt, eller säger något om din sexuella läggning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar