Frågor och svar om spiral

9 Feb 2003, 18:41 556
Tjej, 0 år
Question


Satte in en koppar spiral for ca en vecka sedan, for det forsta sa upplever min partner det som extremt obehagligt nar han kommer at den under samlag. Och for det andra sa bara rann det ner illaluktande, vitaktig flytning nedfor mina lar vid senaste samlag. Problemet for oss ar nu att vi inte bor hemma i sverige, utan i Italien, sa tillgangen till era(helt fabulosa-utan overdrift)ungdomsmottagningar ar lika med noll!

Darfor vore jag ytterst tacksam for svar.
1000 tack Aniara

Svar

Din partner kan vid samlaget känna av spiraltråden,att det sticker till. Men oftast så brukar det inte kännas. Men spiralen kan också ha rubbats ur i sitt läge och tryckts nedåt i livmodern och hamnat i livmoderhalsen, då kan man oftast känna själva spiralen(den är av hård plast). Den har då ingen skyddande effekt längre och ska bytas ut. Beträffande att flytningen luktade illa, så kan bu ha fått en bakterieinfektion i slidan. Så du bör alltså söka läkare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar