Frågor och svar om mini-piller

9 Feb 2003, 19:02 319
Tjej, 0 år
Question


Det funka inte att ha sex med min kille när vi använder kondom. Vårat förhållande är superbra och det handlar inte om det, men så fort kondomen åker på så slaknar han.. Utan kondom går det hur bra som helst. Jag har dessutom en massa hjärt/kärl-sjukdomar i släkten och då får jag ju inte äta p-piller. Är det samma sak med minipiller? Eller vad kan man göra åt det?!

Svar

Mini-piller innehåller inte östrogen,vilket är förknippat med blodproppsrisken. Mini-pillret innehåller ett gestagen- s.k. gulkroppshormon, och som ska tas varje dag utan uppehåll.Det har ingen påverkan på blodtrycket och ökar inte risken för blodpropp. Effekten av minipillret är att sekretet i livmoderhalsen blir mera segt och svårare att tränga igenom för spermier. Biverkningar: kan ibland ge oregelbundna blödningar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar