Frågor och svar om läkare

10 Feb 2003, 21:44 236
Annat, 0 år
Question


hej jag e tjej som går första året på gymnasiet på omvårdnadsprogrammet jag vill bli läkare vilka ämnen måste jag läsa för att komma in på universitet i Örebro? Om jag vill studera till sjuksköterska vilka ämnen måste jag då läsa?

Svar

Hej!

Om du vill bli läkare ska du gå det Naturvetenskapliga programmet eller komplettera med Komvux efter Omvårdnadsprogrammet. För att var behörig att söka till Läkarprogrammet måste du läst MaD + FyB + KeB + BiB och ha minst Godkänt i betyg. Detta oavsett var i landet du vill gå utbildningen. För att var behörig att söka till Sjuksköterskeprogrammet ska du ha läst MaB + ShA + NkB (alternativt FyA + KeA + BiA) och ha minst Godkänt i betyg. Behörighetskraven kan ändras, så kolla det med in studie- och
yrkesvägledare så att du inte missar något.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar