Frågor och svar om tandhygienist

10 Feb 2003, 21:49 168
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej som undrar: vilket program på gymnasiet ska man välja i fall man vill bli tandhygienist? Hur många poäng krävs det för att komma in? snälla besvara min fråga..tack för en jättebra sida!

Svar

Hej!

Du kan gå vilket program du vill på gymnasiet, bara du tänker på att göra en del val av kurser som inte ingår på alla program. Lämpligast är kanske Omvårdnadsprogrammet, även om du inte läser om tandvård där, men du lär dig en hel del om just olika vårdämnen. För att var behörig att söka till Tandhygienistprogrammet ska du, förutom allmän behörighet, ha läst kurserna MaB + ShA + NkB (alternativt FyA + KeA + BiA). Intagningspoängen var i höstas mycket olika mellan de olika
utbildningsorterna, från att alla behöriga antogs till 15,59.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar