Frågor och svar om frisör

10 Feb 2003, 21:50 209
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag vill bli frisör, men jag vill veta vilken utbildning som anses vara den bästa. Hör den i Falun till någon av de?

Svar

Hej!

Jag vet inte om utbildningen i Falun är bättre eller sämre än någon av de andra utbildningarna. Det jag lärt mig är dock att du bör gå det nationella programmet, alltså Hantverksprogrammet inriktning Frisör, för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. Det finns privata utbildningsanordnare som tar ganska mycket betalt för sina utbildningar, men där du tyvärr inte lär dig allt det som man lär sig på Hantverksprogrammet, och att du då får svårare att få jobb. Jag tycker du ska tala med din studie- och yrkesvägledare om detta, han/hon kan ge dig tips och råd på hur du ska göra.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar