Frågor och svar om gymnasiet

10 Feb 2003, 21:53 181
Kille, 0 år
Question


Hej kille här på 16 år. Jag har hoppat av gymnasiet. Jag har inte heller någon stor lust att gå det. Vad finns det för alternativ att välja istället för gymnasiet? Snälla hjälp mig med detta!

Svar

Hej!

Jag tycker att du ska tala med studie- och yrkesvägledaren på skolan som du gick på. Även om du inte är elev där längre, kan du ändå snacka med honom/henne för att få tips på vad du kan göra istället.
Om du har funderingar på att skaffa dig en utbildning kan kanske Folkhögskola vara ett alternativ. Nackdelen för din del är att de flesta Folkhögskolor vill att man ska vara 18 år för att gå där.
Det finns inte något som hindrar att du söker jobb, det kan mycket väl finnas jobb för en kille som inte har någon gymnasieutbildning. Det du får räkna med är att det blir enklare jobb som inte kräver någon yrkesutbildning. Men som sagt, ta kontakt med studie- och yrkesvägledaren på gymnasieskolan
du gick på och boka in en tid för samtal. Ta då upp dina funderingar kring vad du vill göra och hur du ska komma dit du vill.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar