Frågor och svar om advokat

10 Feb 2003, 22:04 637
Annat, 0 år
Question


Hej, jag går handelsprogrammet och funderar på att läsa någon sorts juristlinje efter gymnasiet. Mina betyg består av ungefär hälften vg och hälften g. finns det någon juristlinje som man kan komma in på med så "låga" poäng? vart i så fall.

Svar

Hej!

Det finns inget utbildningsprogram på högskola/universitet med juridik-inriktning som har "så låga" intagningspoäng. Har du funderat på att göra Högskoleprovet? Om du gör det, och gör bra ifrån dig, har du ju chans att komma in på högskola/universitet i den kvotgruppen. Men man måste alltid vara behörig till ett program för att kunna komma in oavsett vilken kvotgrupp du kommer in i. Det är inte så enkelt att förklara detta med kvotgrupper, så fråga din studie- och yrkesvägledare om detta, eller läs i aktuell anmälningskatalog från VHS. Vill du göra Högskoleprovet måste du anmäla dig till det. Det kostar 300:- och sista anmälningsdag för vårens prov är den 15 februari. Studie- och yrkesvägledare har ansökningsblanketter. Ett annat sätt är att söka fristående kurser på högskola/universitet och på så vis göra sin egen utbildning. Du kan dock inte skaffa dig en juris
kandidatexamen på det viset, det kan du bara få genom att läsa Juris kandidat-programmet, men du kan läsa kurser av olika slag och senare jobba med juridiska frågor i anställningar som inte kräver juris kandidat-examen.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar