Frågor och svar om akut magsmärta

10 Feb 2003, 22:21 367
Annat, 0 år
Question


hej! Min mage har under det senaste året varit jättejobbig!! så fort jag ätit så känns det som jag har en massa gaser i magen. Så t. ex på lektioner i skolan när man sitter ner känns det som det blir ännu värre man vill ju inte sitta o fisa så då drar ja in och då bubblar det lixom upp en massa gaser i magen som knorrar och kvider jätte högt o det e jätte pinsamt!! Ja orkar inte längre.Ibland är nedre delen av tarmen svullen (den vid höftbenet) och man ser den tydligt hur den sticker ut med små hårda klumpar i sig.Ibland blir det ännu värre att det känns som om hela maginnehållet bara sugs in! Jag äter bra och nyttig mat det är inte det.Vad ska ja göra? Snälla hjälp mig!

Svar

Det låter ej farligt men det är viktigt att kontakta läkare som kan analysera problematiken och efter utredning ge dig förslag till ev. behandling.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar