Frågor och svar om guide

10 Feb 2003, 22:25 156
Annat, 0 år
Question


Hejsan! Jag är en tjej på 19 år som har gått ut gymnasiet, gick barn och fritid, jag skulle vilja bli äventyrsguide, skulle jag gått något annat på gymnasiet? vet du hur man utbildar sig till det?, eller hur man blir det? vad det innebär? vad man får göra? osv.
jätte tacksam för svar, verkligen!

Svar

Äventyrsguide är ju inget man direkt kan utbilda sig till, samtidigt som det är ett nytt "yrke" inom fritidsområdet. Barn- och fritidsprogrammet är ju ett perfekt program att gå om man är intresserad av människor och fritid, så din grund är ju bra. Jag tycker att du ska kolla vad det finns för jobb inom området och se vad som krävs för att få det jobbet. Du kan också kolla direkt med platser där de håller på med olika former av äventyr för oss vanliga, inte alltid så äventyrliga, människor. Jag tänker på fjällen - Åre, Sälen, Vemdalen, m fl - som har ett stort utbud av sådana kurser och se vad för personer de söker som guider. När det gäller utbildningar tror jag att det lämpligaste kan vara
Folkhögskola. Det är på Folkhögskola man utbildar sig till Fritidsledare, och olika skolor har olika inriktningar - även om grunden är densamma. Du kan gå in på www.folkhogskola.nu för mer information.
Du kan också själv anmäla dig till en äventyrskurs för att där se vad de gör och ta kontakt med dem som håller i kursen för att få reda på mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar