Frågor och svar om p-piller

13 Feb 2003, 19:54 184
Annat, 0 år
Question


Jag har glömt några p-piller och min pojkvänn har kommit i mig efter, det har gått mera än 36 timmar innan jag kommit på att jag glömt pillren och samlag har varit under den tid jag glömt pillren. Min mens är mindre och kommer 2 till 3 dagar senare än vanligt. Det jag nu är orolig för är att jag är gravid. Min mage har växt och ser ut som en bebis mage, mina bröst ömmar till och från, sugen på godis(äter ALDRIG godis annars). Jag har gått upp 2 kg på 1 1/2 mån, utan att ha ätit något annat än det jag brukar äta.
Kan jag vara gravid?
Jag har gjort en abort för 3 år sedan men jag har hört att symtomen kan ändras från den ena graviditeten til den andra.

Svar

Eftersom du har missat p-piller så finns det förstås en risk att du är gravid. Du bör göra en graviditetstest, antingen köper du en på apoteket eller så vänder dig till ungdomsmottagningen på din ort.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar